Kako je nastala OnlineOptika?

Misija, ciljevi i funkcionalnosti

Web portal i aplikacija OnlineOptika je nastala iz potrebe da se unapredi i olakša poslovanje optičarskih radnji. Takođe je zamišljena kao mesto gde se dele informacije i znanja, a sve u cilju da se optički biznis podigne na viši nivo. Pošto je reč o web aplikaciji nije potrebno nikakvo instaliranje. Potreban vam je samo računar i internet.

Kada se pre četiri godine krenulo u razvoj aplikacije, OnlineOptika tim je ispred sebe postavio sledeće ciljeve:

Napraviti kompletnu bazu svih dioptrijskih sočiva, sa svim njihovim tehničkim specifikacijama i cenama, a da pronalaženje željenog proizvoda bude jednostavno, kroz jasno definisane kategorije i filtere. Slično, kao kada ste na npr sajtu Tehnomanije. Cilj je bio da se pomogne u edukaciji osoblja, i da se poveća prodaja.

Omogućiti kreiranje narudžbenica i praćenje istih kroz sve faze, a samim tim stvoriti preduslove da u svakom trenutku znamo u kojoj fazi se radni nalog nalazi.

Onim optikama koje imaju preglede, omogućiti da lekar (optometrista, defektolog) kreira izveštaj.

Kartoteka - da se narudžbenice i pregledi objedinjuju i da za konkretnog klijenta imamo detaljan izveštaj urađenih svih njegovih pregleda i naočara. Ovo posebno ističemo kao nešto što će doneti benefit u poslu, jer informacija o vrsti prethodnih stakala pomaže da klijentu ponudite najbolje rešenje.

Integracija više prodajnih mesta je nešto što posebno olakšava posao optikama koji imaju više objekata. Kroz jednostavne filtere u svakom trenutku možete da vidite radne naloge na željenom prodajnom mestu. Pošto je kartoteka jedinstvena možete da vidite preglede i koje su naočare urađene za sve objekte u okviru jedne firme.

Na kraju ga navodimo, a zapravo je možda i najbitniji. Cilj je bio da aplikacija bude jednostavna za korištenje. U praksi se pokazalo da osobe koje nisu imale skoro nikakvog iskustva sa računarima bez ikakvih problema koriste aplikaciju. Pošto je reč o web aplikaciju, nema nikakvog instaliranja. Dobijate pristupne parametre i odmah možete da krenete da koristite aplikaciju. 

Računar je okruženje koje je najbolje za rad na aplikaciji, ali smo dali sebi zadatak da omogućimo rad na tabletu i telefonu. I u tome smo uspeli.

Sa ponosom ističemo da smo sve ciljeve ispunili, a otišli smo i korak dalje.

Napravili smo u okviru aplikacije rubriku Novosti, preko koje vas informišemo i svim novostima i bitnim informacijama vezano za optički biznis. Između ostalog, ideja je da kroz ovu rubriku dobavljači i distributeri obaveštavaju svoje optika partnere o svim stvarima bitnim za poslovanje. Kroz novosti dobavljači i proizvođači mogu da obaveštavaju optike o novim proizvodima, akcijama, tehničkim inovacijama. Imajući u vidu da pristup aplikaciji ima skoro 1000 naloga, ovakav način komunikacije je jako efikasan.

Integrisali smo veleprodajni i maloprodajni cenovnik, i na taj način vam dali alat u ruke koji pomaže u analizi efikasnosti prodaje konkretnog proizvoda. Za sada se ova funkcionalnost ne doplaćuje, već dolazi gratis uz dole navedene nivoe pristupa.

Kao podršku portalu kreirali smo Instagram stranicu, kao i zatvorenu FB grupu. Pozivam vas da zapratite stranicu, i da se učlanite u FB grupu. Posebno bih istakao FB grupu, jer je ideja da tu okupimo zajednicu gde ćemo diskutovati, o raznim temama i rešavati izazove i probleme sa kojima se susrećemo tokom poslovanja.

Sve gore navedeno čini web alikaciju OnlineOptika idealnim rešenjam za vašu optičarsku radnju. Korištenje aplikacije će pomoći u vašem ličnom razvoju, ali i u razvoju vašeg biznisa.

Takođe sa ponosom ističemo da smo omogućili besplatne naloga za nivo pristupa Basic Plus za Tehničku školu Novi Beograda, Optičarsku školu Pašćan i za studente Optometrije sa Tehničkog fakulteta iz Novog Sada. Edukacija je ključna u profesionalnom razvoju te se nadamo da će ovakva baza znanja omogućiti učenicima i studentima da po završetku školovanja imaju dobru bazu za dalje usavršavanje.

Sama aplikacija je višeslojna sa mnoštvo funkcionalnosti, te smo iz tog razloga kreirali više naloga za različitim nivoima pristupa i sa različitim funkcionalnostima, gde svaka optika za svoje potrebe bira željeni nivo pristupa.

Rad na aplikaciji je svakodnevan, slušamo vaše sugestije i zahteve implementiramo. U ovoj misiji smo zajedno, te ćemo sa posebnom pažnjom saslušati svaki vaš predlog u cilju unapređenja aplikacije.

OnlineOptika je omogućila svim optičarskim radnjama besplatan nalog za nivo prostupa Entry. U pregovorima smo sa proizvođačima i distributerima da se optikama putpuno besplatno obezbedi nivo pristupa Basic Plus. Nadam se da će oni, kao nosioci razvoja naše struke prepoznati potencijal aplikacije te svojim klijentima omogućiti besplatan pristup i na taj način pomoći svojim optika partnerima da bolje posluju.

  Entry Basic Basic Plus Pro Pro Plus Ultimate
Novosti, stručni tekstovi, dopisi dobavljača * * * * * *
Kompletna baza sočiva * * * * * *
Tehničke karakteristike sočiva * * * * * *
Napredni filteri za pretragu sočiva * * * * * *
Učitan cenovnik   * * * * *
Dodatne opcije (boje, mirrori, dubine kanala...)     * * * *
Štampanje ponude     * * * *
Kreiranje narudžbenice       * * *
Kartoteka       * * *
Kreiranje izveštaja lekara         * *
Kreiranje sopstvenog cenovnika           *
Kreiranje kampanja           *
Veleprodajni cenovnik           *
Cena (mesečno) Besplatno 15€ 25€ 40€ 50€ 65€
Cena (godišnje) Besplatno 165€ 275€ 440€ 550€ 715€

Napomena:
Popust na drugu prodavnicu 10 %
Popust na treću i svaku sledeću 15%
Za više od tri prodavnice posebne pogodnosti

Pristup veleprodajnom cenovniku možete da imate i za niže nivoe pristupa, a cena je 50€ na godišnjem nivou.

Cena je bez PDV-a, u dinarskoj protivvrednosti.

Ukoliko želite da isprobate aplikaciju kontaktirajte nas na mail [email protected].

Pristupne parametre (nivo pristupa Entry) za aplikaciju i portal imate i u zatvorenoj Facebook grupi OnlineOptika.

Probni period je sedam dana, a ako se odlučite da nastavite sa korištenjem, prvi mesec je gratis, a posle plaćate jednokratano za godinu dana po gore navedenom cenovniku. 

Detaljno uputstvo za rad u aplikaciji možete da pogledate OVDE.

Na aplikacuju se logujete na https://www.onlineoptika.com/login

Pristupne parametre možete da dobijete na [email protected]

 

 

 


Ovaj tekst je deo portala OnlineOptika, koji pored stručnih tekstova sadrži i aplikaciju koja pomaže vođenju optičarske radnje. Više o portalu i aplikaciji možete da pročitate ovde, a ukoliko želite da isprobate ovo jedinstveno rešenje pišite nam [email protected]

Za pristup svim tekstovima na portalu neophodno je da se logujete na portal. Pristupne parametre možete da dobijete potpuno BESPLATNO. Potrebno je samo da nam na [email protected] pošaljete zahtev sa nazivom i adresom optike. Zahtev treba da bude poslat sa e-mail adrese optike.