VISION-R 700

Dobra refrakcija može potrajati, ali više vremena znači manju efikasnost. Do sada je jedini način da se skrati tradicionalna procedura individualnog određivanja sfere, cilindra i ose bilo preskakanje ključnih koraka. To dovodi do većih odstupanja i procene refrakcije.

 

ISKORISTITE NAPREDAK U TEHNOLOGIJI REFRAKCIJE

Essilor je razvio jedinstven modul sočiva koji omogućava jednostavniji proces refrakcije. Ova inovativna tehnologija uključuje brzi algoritam sa višestrukim pomacima, kako bi vam pružio preciznu 0,25 D refrakciju u kratkom vremenu. Nadalje, poboljšana razmena podataka sa sistemima za upravljanje, pacijentima omogućava besprekoran tok rada u vašoj ordinaciji.

 

1. BRZA REFRAKCIJA SA OBEZBEĐENOM PRECIZNOŠĆU

PREKINITE KOMPROMIS IZMEĐU BRZINE I PRECIZNOSTI

Zbog zastarele tehnologije stručnjaci za pregled vida su verovali da svako povećanje brzine znači smanjenje preciznosti. Automatizovani foropter Vision-RTM 700 kompanije Essilor prekida taj kompromis. Zahvaljujući digitalnoj beskonačnoj refrakcijiTM, foropter Vision-RTM 700 postiže brzu refrakciju u samo tri minuta, a istovremeno obezbeđuje preciznost.

Kako foropter Vision-RTM 700 definiše refrakciju?

Namenskim pametnim programima i algoritmima foropter Vision-RTM 700 kontroliše preciznost upotrebom manjih i većih pomaka sočiva za kontinuirano nošenje.

Kako foropter Vision-RTM 700 redefiniše refrakciju?

PAMETNI PROGRAMI I ALGORITMI

Niz pametnih programa specifičnih za pacijenta, koji uključuju digitalnu beskonačnu refrakcijuTM, skraćuju postupak i pomažu u izračunavanju najbolje krajnje tačke za pacijenta.

ISTOVREMENA KOMPENZACIJA

Ova inovacija omogućuje brz i direktan metod refrakcije: digitalnu beskonačnu refrakcijuTM. Kontinuirana kompenzacija na sferi, cilindru i osi obezbeđuje preciznost jer se odgovori zasnivaju na kompenzovanim dioptrijama, čime se eliminiše potreba za procenjenom kompenzacijom sočiva.

KONTINUIRANA DIOPTRIJA SOČIVA

Glatki i trenutni prelaz između višestrukih jačina sočiva uz eliminaciju neželjenih podražaja i kontrolu akomodacije.

MERENJE VERTEKS UDALJENOSTI

Verteks udaljenost meri se do u milimetar i može se kontrolisati daljinski. U kombinaciji sa automatskom kompenzacijom do referentne verteks udaljenosti, preciznost se kontroliše do samog kraja.

 

2. JEDNOSTAVAN ZA IZVOĐENJE

IZVANREDNE RADNE OSOBINE NOVI SU STANDARD

Foropter Vision-RTM 700 razvijen je sa jednostavnošću upotrebe i izvanredno izveden kao polazišna tačka. Proces je osmišljen tako da stručnjaka vodi od početka do kraja. Stručnjak za pregled vida treba samo da beleži podatke, dok foropter menja dioptrijske vrednosti i relevantne pretrage, kako bi se postigao konačan rezultat.

 

Šta ga čini jednostavnim za upotrebu uz izvanredne rezultate?

FUNKCIJA PREPORUKE PROGRAMA

Preporuka pametnog programa za svakog pacijenta. Foropter preporučuje idealan program, u zavisnosti od univerzalnih podataka o pacijentu.

PAMETNI TESTOVI I ALGORITMI

Foropter Vision-RTM 700 dolazi sa automatizovanim pametnim testovima koji pomažu stručnjaku za brigo o vidu pri izvođenju refrakcije, čineći foropter zaista lakim za upotrebu. Algoritmi menjaju testove i izračunavaju jačinu sočiva, kao reakciju na pacijentove odgovore.

BEZBEDAN POSTUPAK

Bezbedan i vođen postupak od početka do kraja, obezbeđuje precizan rezultat, čak i u rukama manje iskusnih operatera.

FUNKCIJA POMOĆI

Ako je potrebno, možete jednostavno pristupiti „Funkciji pomoći“ sa pojedinostima o trenutnom testu, koja služi toma da stručnjaka za pregled vida lakše vodi kroz proces.

3. POBOLJŠANO KORISNIČKO ISKUSTVO

RAZVIJAJTE SVOJ POSAO UZ IZVANREDNO ISKUSTVO ZA PACIJENTA

Foropter Vision-RTM 700 pruža izvanredno iskustvo pacijentima tokom refrakcije i uklanja osećaj pada na testu. Učinite refrakciju nezaboravnom uz:

KOMPAKTAN DIZAJN I TIHU IZMENU SOČIVA

Moderan dizajn kao prikaz inovativne tehnologije. Njegova kompaktna veličina olakšava rukovanje; njegove tihe promene sočiva smanjuju smetnje.

ŠIRE VIDNO POLJE

Nema potrebe za superpozicijom sočiva kao kod tradicionalnih foroptera. Pacijent ima prirodnije vidno polje i ugodnije je bez efekta tunelskog vida.

JEDNOSTAVNIJI ZA ODGOVOR

Pacijent sada ima mogućnost da se izjasni da „ne primećuje razliku“ ili da „ne zna koja je mogućnost bolja“. Pametni testovi upotrebljavaju te informacije kako bi dali precizne rezultate. Nema više pogađanja, a poverenje pacijenta je povraćeno.

VIŠESTRUKO ZAVRŠNO POREĐENJE

Efikasna i detaljna funkcija poređenja, gde se više različitih scenarija može uporediti jednim pritiskom na dugme. To pacijentu omogućava da zamisli šta može očekivati od nove dioptrije.

BEZ ZAMARANJA OČIJU

Zahvaljujući kraćem procesu, pacijent doživljava manji zamor očiju, dajući manje direktnih odgovora.

 

OTKRIJTE MNOGE OSOBINE FOROPTERA VISION-RTM 700

PRILAGODLJIV

Puna sloboda foroptera, baš onako kako želite, od programiranja testova i programa do personalizacije optotipova i prilagođavanja toka rada.

ODRŽAVANJE NA DALJINU

Pomoć u realnom vremenu, bilo da se radi o obuci, rešavanju problema ili nadogradnji.

POVEZIVOST

Foropter Vision-RTM 700 besprekorno se uklapa u vašu praksu. Jednostavan prenos podataka između različitih povezanih uređaja. Uvoz i izvoz podataka iz foroptera Vision-RTM 700 za potpuno pojednostavljen tok rada.

NADOGRADIV

Mogućnost nadogradnje foroptera najnovijim potrebama i novim softverom, ne samo da foropter Vision-RTM 700 čini inovativnim danas, već ga čini i sigurnim za budućnost.

AUTOMATSKA KONTROLA VIDA NA BLIZINU

Izbor načina rada za vid na blizinu, automatski menja na bliži razmak između zenica i aktivira belo LED osvetljenje za vid na blizinu.

EKRAN NA DODIR

10,4-inčni prilagodljivi ekran na dodir, visoke rezolucije sa ergonomskim izgledom.

DIGITALNA BESKONAČNA REFRAKCIJA™ U SAMO DVA KORAKA

Zahvaljujući optičkom modulu, Essilorova metoda digitalne beskonačne refrakcije™, automatski kompenzuje efekat bilo kakve promene u sferi, cilindru i osi na jednu od drugih dimenzija. To direktno vodi do konačnog rezultata, čineći ga manje radno intenzivnim i za pacijenta i za stručnjaka za pregled vida. Istovremena kompenzacija dimenzija čini svaki odgovor pacijenta relevantnijim. Efekat svake promene odmah se uzima u obzir, zbog čega i pacijent i stručnjak za pregled vida donose informisanu odluku.

ZA TRADICIONALNU REFRAKCIJU POTREBNA SU ČETIRI KORAKA

Tradicionalno, stručnjaci za pregled vida rezultat postižu individualnim određivanjem sfere, cilindra i ose, iako te tri dimenzije utiču jedna na drugu. To zahteva ponovnu proveru vrednosti ponavljanjem procesa kako bi se dobio precizan rezultat. Stručnjak za pregled vida takođe mora da kompenzuje dodatu sferu i da zatim proceni konačan rezultat.

MOĆAN OPTIČKI MODUL

Foropter Vision-RTM 700, uključuje ekskluzivni revolucionarni optički modul. On omogućava mnogo manje korake promene dioptrije, čineći prebacivanje znatno lakšim za pacijenta. Ovim modulom tečnih sočiva upravljaju digitalni mikromotori, a on omogućava:

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE FOROPTERA
CENTRIRANJE  
Pupilarna distanca
  • 49,0 mm do 80,0 mm na dalekoj udaljenosti (u koracima od 0,50 mm)
  • 55,0 mm do 83,0 mm na bližoj udaljenosti (u koracima od 0,50 mm)
Binokularna i monokularna podešavanja
Konvergencija Automatska, u poređenju sa pozicijom mete za vid na blizinu i sa udaljenosti zenice pacijenta
Verteks distanca Od 4,0 do 30,0 mm u koracima od 0,1 mm, monokularno, mereno kamerama
RASPON MERENJA
Sfera od -20,00 D do +20,00 D
Cilindar

do 8,00 D zavisno od kombinacija sočiva

  • U „Standardnom“ načinu rada: pomaci od 0,25 D sa prilagodljivim koracima
  • U „Inteligentnom“ načinu rada: višestruki manji i veći koraci zaokruženi na 0,25
Osa 0º do 180º u koracima od 1º, sa prilagodljivim koracima
Prizma do 20 Δ u pomacima od 0,1 Δ, sa prilagodljivim koracima
POMOĆNA STAKLA
Okluderi Tamni
Rupa Da
Retinoskopska sočiva +1,50 D, +2,00 D (pokreće optički modul)
Sočiva protiv zamagljivanja +1,50 D, +2,00 D (pokreće optički modul)
Jackson poprečni cilindri ±0,25 D, ±0,5 D (pokreće optički modul)
Fiksni poprečni cilindri ±0,50 D (pokreće optički modul)
Prizme 3 Δ baza gore/3 Δ baza dole, 6 Δ baza gore, 10 Δ baza u (pokreću različite prizme/dijasporametri
Maddox štapovi Crveni, horizontalni i vertikalni
Crveni/zeleni filteri Crveni na desnom oku, zeleni na levom oku
Polarizacioni filter I linearni i cirkularni
DIMENZIJE I TEŽINA
Glava foroptera
  • Širina:29,6 cm na vrhu — 21,9 cm na dnu/visina = 22,2 cm
  • Dubina:8,4 cm na vrhu — 6,5 cm na dnu Ukupna težina: 3,5 kg
Konzola (tastatura + ekran)
  • Tastatura: 28 x 22 cm
  • Ekran: 10,4"
  • Ukupna težina: 3,0 kg
Napajanje
  • Dužina: 16,3 cm
  • Širina: 19,3 cm
  • Dubina: 5,8 cm
  • Ukupna težina: 1,0 kg

 

Detaljno uputstvo za korištenje možete da pogledate OVDE.

 

 

Više informacija možete dobiti od kompanije Essilor

Srđan Radivojev
T: +381 63 475 724
[email protected]

Ovaj tekst je deo portala OnlineOptika, koji pored stručnih tekstova sadrži i aplikaciju koja pomaže vođenju optičarske radnje. Više o portalu i aplikaciji možete da pročitate ovde, a ukoliko želite da isprobate ovo jedinstveno rešenje pišite nam [email protected]

Za pristup svim tekstovima na portalu neophodno je da se logujete na portal. Pristupne parametre možete da dobijete potpuno BESPLATNO. Potrebno je samo da nam na [email protected] pošaljete zahtev sa nazivom i adresom optike. Zahtev treba da bude poslat sa e-mail adrese optike.