Uputstva za ugradnju naočara

Posedovanje tehničkih specifikacija i instrukcija za montažu dioptrijskih sočiva na ramove na bušenje i na narezivanje (pre svega mislimo na metalne ramove gde se kompletan ram i sa gornje i sa donje strane urezuje u sočivo) optičaru dosta pomaže prilikom ugradnje dioptrijskih sočiva.

Kao pozitivan primer ističemo kompaniju Silhouette koja je na svom specijalizovanom sajtu za koji nije potrebno ni logovanje ni registrovanje imate skoro sve neophodne informacije. Od velika baze OMA fajlova ( učitavanjem ovog fajla u mašinu za brušenja sočiva učitavate sve neophodne parametre za brušenje sočiva), preko koordinata za bušenje sočiva (Drill Charts) pa sve do tehničkih instrukcija za montažu.

O alatima koji se koriste za ugradnju na Silhouette naočare smo već pisali i taj tekst možete da pročitate OVDE.

Kompanija Silhouette takođe ima i takozvani Mediahub (za njega su vam potrebni pristupni parametri koje možete da dobijete od lokalnog distrubutera Silhouette načara. Tu se nalazi pravo blago informacija.

Hajde da vidimo kakve je situacija da drugim brendovima: ic!Berlin, Lindberg, Mykita. Koliko su informacije o tehničkim specifikacijama dostupne i na koji način do njih doći.

Pozivam vam da diskusiju nastavimo u zatvorenoj FaceBook grupi.


Ovaj tekst je deo portala OnlineOptika, koji pored stručnih tekstova sadrži i aplikaciju koja pomaže vođenju optičarske radnje. Više o portalu i aplikaciji možete da pročitate ovde, a ukoliko želite da isprobate ovo jedinstveno rešenje pišite nam [email protected]

Za pristup svim tekstovima na portalu neophodno je da se logujete na portal. Pristupne parametre možete da dobijete potpuno BESPLATNO. Potrebno je samo da nam na [email protected] pošaljete zahtev sa nazivom i adresom optike. Zahtev treba da bude poslat sa e-mail adrese optike.