Total30 - Kontaktna sočiva

Nove era u kontaktologiji

TOTAL30® su jedina mesečna sočiva na svetu čiji je materijal takav da ima gradijent vode i klinički je dokazano da se uopšte ne osećaju na oku čak ni posle 30 dana nošenja, održavanja i čuvanja.

Materijal kontaktnih sočiva sa gradijentom vode porazumeva da se sadržaj vode postepeno povećava od 55% u jezgru sočiva do skoro 100% na površini kontaktnog sočiva, tako da oko dodiruje samo prijatna vlažna obloga dajući neprevaziđen komfor pri nošenju.

Ova savršena tehnologija najpre je primenjena i dokazana kod jednodnevnih sočiva DAILIES TOTAL1® a uz TOTAL30® sada i korisnici mesečnih kontaktnih sočiva mogu iskusiti sve njene prednosti.

TOTAL30® sočiva imaju primenjenu i biomimetičku CELLIGENT® tehnologiju, koja oponaša površinu oka u cilju obezbeđenja neprevaziđene udobnosti. Specijalna nanovlakna polimera na površni ovih sočiva sprečavaju nakupljanje i prodor bakterija, lipida i drugih nečistoća.

Poznato je da veliki broj korisnika kontaktnih sočiva oseća neudobnost, ili nedovoljnu udobnost pri nošenju sočiva, a da skoro 23% pacijenata trajno odustane od nošenja kontaktnih sočiva zbog neudobnosti, te će TOTAL30® biti paravo rešenje za sve korisnike kontaktnih sočiva.

Pored toga što imaju materijal sa gradijentom vode, TOTAL30® kontaktna sočiva su napravljena od silikon hidrogel materijala i imaju izuzetnu propustljivost kiseonika po celom preseku kontaktnog sočiva što je presudno za zdravlje oka.

Takođe, TOTAL30® sočiva imaju UV filter prve klase, koji apsorbuje vise od 90% UVA zraka i 99% UVB zraka i redukciju 34% zraka vidljive svetlosti visoke energije (HEVL).

TOTAL30® sočiva su dostupna i kao torik, TOTAL30®  For Astigmatism.

 


Ovaj tekst je deo portala OnlineOptika, koji pored stručnih tekstova sadrži i aplikaciju koja pomaže vođenju optičarske radnje. Više o portalu i aplikaciji možete da pročitate ovde, a ukoliko želite da isprobate ovo jedinstveno rešenje pišite nam [email protected]

Za pristup svim tekstovima na portalu neophodno je da se logujete na portal. Pristupne parametre možete da dobijete potpuno BESPLATNO. Potrebno je samo da nam na [email protected] pošaljete zahtev sa nazivom i adresom optike. Zahtev treba da bude poslat sa e-mail adrese optike.