ME-1500

Glavni NIDEK model, ME-1500, se ponosi sveobuhvatnom tehnologijom za stručno brušenje sočiva. Veran svom nazivu "multifunkcionalni", poseduje niz funkcija poput bušenja, narezivanja, obrade sočiva visokih baza, kao i dizajnerskih funkcija. NIDEKOV ekskluzivni mehanizam obrade rezultira visokim procentom tačnosti pri jednom brušenja pružajući obradu poput majstorskih radova. Sa ergonomskim i kompaktnim dizajnom, uz dodatak osetljivog na dodir LCD ekrana u boji, operatoru omogućava vešto upravljanje svim funkcijama.

 

ME-1500 se besprekorno povezuje sa NIDEK-ovim perifernim proizvodima poput blokatora i trejsera, osiguravajući stabilno upravljanje podacima i radni tok. Portfolio proizvoda pruža idealan sistem koji odgovara svakom zahtevu. ME-1500 zadovoljava vaše zahteve za pažljivo izbrušenim dioptrijskim sočivima.

 

Majstorsko brušenje sočiva

ME-1500 nudi mnogo opcija za obradu sočiva u zavisnosti od materijala i premaza sočiva kroz pouzdanu tehnologiju. NIDEK-ov softver Super Fit automatski bira najprikladniju metodu obrade sočiva prilikom izračunavanja pritiska brušenja. Čak i sočiva sa superhidrofobnim premazom se obrađuju bez pomeranja ose.

 

Automatsko 3D bušenje

Različite oblike rupa kao što su šuplje rupe, utori, odsečene rupe i draguljaste rupe mogu biti izvedene. Poruka o održavanju obaveštava operatera kada je potrebna zamena burgije.

 

Automatsko 3D urezivanje

Obrada sočiva za poluramove je urađena sa preciznošću do najsitnijih detalja, rezultirajući izuzetno atraktivnim perifernim delom sočiva bez obzira na oblik, krivinu i debljinu sočiva. Čak i prilikom obrade sočiva sa visokom bazom, širina i profil kanala ostaje isti.

 

Obrada sočiva koje imaju veliku bazu

NIDEK-ova jedinstvena funkcija nezavisnog brušenja prednje i unutrašnje strane sočiva omogućava izradu fazete na sočivima sa visokom bazom sa besprekornim rezultatima. Položaj i visina fazete takođe mogu biti ručno kontrolisani.

 

Višestruko/minijaturno fazetiranje

Visoko prilagodljiva, asimetrična fazeta omogućava savršeno uklapanje sočiva u različite okvire za naočare. Pravljenje takozvane mini fazete je takođe dostupno jednim dodirom na tasteru. Mini fazeta je fazeta koja ima manju visinu o odnosu na standardnu visinu.

 

Fleksibilan čep za stezanje sočiva

Specijalizovani čep za sočivo, čvrsto drži bilo koje sočivo tako da ne dolazi do rotacije sočiva.

 

Sigurnosna fazeta/poliranje

Osim standardnog sigurnosnog fazetiranja (obaranje ivice), specijalno sigurnosno fazetiranje čini ivicu sočiva sa visokim minus dioptrijama vizuelno tanjom nego što zaista jeste. Sočivo se može se polirati do visokog sjaja.

 

Neobuzdana mašta

Dizajnerske funkcije ME-1500 će podstaknuti vašu maštu i pretvoriti kreativne ideje u stvarnost. Vaša neobuzdana mašta će stvarati sočiva poput prelepih umetničkih dela.

 

Špic fazeta / delimična obrada

Sa špic fazetom, Rx sočiva se lako mogu postaviti u okvire sunčanih naočara, koje su tradicionalno komplikovaniji za montažu. Ova funkcija omogućava brušenje Rx sočiva za sportske okvire specifičnog tipa. Maksimalna veličina sočiva: ø67 mm (tip PLB-8S), ø72 mm (tip PLB-2R8S).

 

Dizajniranje brušenja sočiva

Unikatni oblici sočiva mogu biti kreativno dizajnirani koristeći bušilicu kao alat za frezanje.


 

Delimično urezivanje/fazetiranje (miksa fazeta)

Višestruki uslovi brušenja mogu se primeniti na sočivo, kao što su delimično urezivanje i fazetiranje. Promena širine i dubine kanala na različitim mestima je moguća, zajedno sa delimičnim fazetiranjem. Ovo može biti od velike koristi kada je na određenim rubnim delovima jako mala debljina sočiva, te da bi smanjili rizik od krzanja sočiva na tim delovima možemo da stavimo manju dubljinu kanala.

 

Fazeta

ME-1500 stvara visoko modnu fazetu na ivici sočiva postavljanjem položaja i širine. Završni dizajn prednje i zadnje fazete može se unapred pregledati na ekranu radi precizne obrade.

 

Jednostavna za korištenje

Karakterističan dizajn ME-1500 teži ergonomiji i jednostavnosti korišćenja. Veliki ekran i džojstik omogućavaju lako unošenje podataka. Funkcije asistenta čine radni tok efikasnijim, čak i za početnike.

 

  • LCD ekran osetljiv na dodir sa grafikom visoke rezolucije
  • Džojstik za jednostavno unošenje podataka
  • Informaciona traka pokazuje sledeću operaciju
  • Pokazatelj vremena obrade
  • Audio obaveštenje o vremenu obrade i završetku
  • Automatska vrata komore za obradu

Intuitivna 3D simulacija

Simulira se izgled fazete u 3D formatu, na ekranu, kako bi se posmatrala stvarna forma i pozicija u realnom vremenu, iz bilo kog ugla.

 

Napredni uređivač oblika

Prilagođeni oblici lako se stvaraju pomoću naprednog uređivača oblika. Posebna funkcija "fiksne oblasti" omogućava operateru da promeni određeni deo sočiva dok ostale periferne oblasti ostaju nepromenjene.

 

Integrisani prostor za odlaganje dodataka

Dodaci se mogu čuvati i lako im pristupiti u bilo koje vreme.

 

Upravljanje podacima

ME-1500 poseduje veliku memoriju za skladištenje osnovnih podataka poslova, kao i prilagođenih datoteka sa dizajnom

 

  •  
 

 

 

Više informacija možete dobiti od kompanije Grossoptic. 

Jovana Babić
T: +381 60 222 88 38
[email protected]

Ovaj tekst je deo portala OnlineOptika, koji pored stručnih tekstova sadrži i aplikaciju koja pomaže vođenju optičarske radnje. Više o portalu i aplikaciji možete da pročitate ovde, a ukoliko želite da isprobate ovo jedinstveno rešenje pišite nam [email protected]

Za pristup svim tekstovima na portalu neophodno je da se logujete na portal. Pristupne parametre možete da dobijete potpuno BESPLATNO. Potrebno je samo da nam na [email protected] pošaljete zahtev sa nazivom i adresom optike. Zahtev treba da bude poslat sa e-mail adrese optike.