ES 800

Mašina za brušenje dioptrijskih sočiva

ES™ 800 je najnoviji i najnapredniji uređaj za brušenje sočiva od kompanije Essilor. Kao najbolji uređaj u njihovoj ponudi, ES™ 800 nudi vrhunsku preciznost i efikasnost. Opremljen je najmodernijom tehnologijom koja olakšava prilagođavanje specifičnim potrebama optičara, čineći ga idealnim izborom za profesionalce koji traže vrhunski kvalitet i performanse.

 

DECENIJE IZGRADNJE POVERENJA U OBRADU

Kompanija Essilor Instruments je pionir u industriji završne obrade koji od 1954. godine pruža usluge stručnjacima za vid. Essilor Instruments globalno postavlja standarde u završnoj obradi, kvalitetu, inovaciji i usluzi stručnjacima za vid kroz svoju široku svetsku mrežu tehničkih stručnjaka1.

ESTM 800 kompaktan je i jednostavan sistem za završnu obradu, sastavljen od sistema za brušenje ES™ 800 i automatskog sistema za obeležavanje, centriranje i blokiranje TCB™ 800. Hibridna verzija, ES™ 800M, koja kombinuje freziranje i brušenje, obezbeđuje brušenje klizavih ili osetljivih sočiva i sprečava rizik od odstupanja ose.

Njegove najsavremenije tehnologije pružaju neuporedivemogućnosti brušenja i prilagođavanja. U kombinaciji sa veb aplikacijom M’Eye Custom™ možete prikazati svoju veštinu jedinstvenim stilovima, unaprediti svoju stručnost i povećati vrednost svoga rada.

 

OPTIMIZUJTE PROCES RADA I POVEĆAJTE PRODUKTIVNOST - UBRZANO VREME CIKLUSA3

-20%
Vreme za centriranje i blokiranje se smanjuje do 20%.
-75%
Vreme optičkog skeniranja se smanjuje do 75% uključujući detekciju rupa za ramove na bušenje.
-19%
Vreme brušenja se smanjuje do 19% primenom ciklusa brze grube obrade (FRC).

 

1. ODLUČITE SE ZA VRHUNSKU PRECIZNOST BRUŠENJA IVICA

IZVOĐENJE NAJIZAZOVNIJIH MONTAŽA SOČIVA NA OKVIRE PO NARUDŽBI4

 

1. SAVRŠENO OBELEŽAVANJE I CENTRIRANJE

TCB™ 800 automatski usklađuje putanju baze okvira i prilagođava podatke o centriranju na osnovu 3D parametara okvira obezbeđujući dobro pristajanje. Kompenzuje sva decentriranja izazvana zakrivljenošću okvira. Uređaj za pozicioniranje podloga pomaže rukovaocima da pravilno postave podloge na mesto prilikom brušenja. Uključuje režim za blokiranje optičkog centra, što je korisno za sprečavanje okretanja ose kod sočiva sa visokim stepenom miopije ili prizmatičnih sočiva, kao i uređaj za pozicioniranje podloge koji pomaže korisnicima da pravilno pozicioniraju podlogu kod brušenja.

2. TEHNOLOGIJA FIT 4 FRAME 2.05

Ostvaruje idealno pristajanje sočiva bez ikakvog kompromisa u pogledu estetike za sve okvire i završne obrade. Odrađuje različite vrste fazeta. Podešava različite veličine fazeta, uključujući i stepenaste fazete nagnute prema napred ili nazad. Modifikacija oblika, dostupna u 8 različitih tačaka perimetra oblika za izuzetno pedantno prilagođavanje.

TEHNOLOGIJA BAZNE ZAKRIVLJENOSTI5

Izbegnite rizik od loma do baze 10 za zakrivljene okvire sa postupkom samonameštanja koji kombinuje ciklus grube obrade, a koji se automatski prilagođava bazama sočiva. Optimizujte položaj ivice sočiva i dubinu udubine za sigurnu montažu bez nepotrebnog opterećenja sočiva.

 

 

2. UŽIVAJTE U VRHUNSKOM KORISNIČKOM ISKUSTVU KOMBINOVANOM SA UDOBNIM  PROJEKTOVANIM EKRANOM (HEADS-UP DISPLAY)

1. ELEGANTAN I KOMPAKTAN DIZAJN

Otkrijte elegantnu, modernu siluetu sa visokokvalitetnim materijalima i ergonomskim nagibnim višedodirnim projektovanim ekranom od 12 inča i uživajte u prijatnom iskustvu navigacije sa 3D prikazima koji prikazuju svaki detalj.

2. PERSONALIZOVANA INTERAKCIJA

Iskoristite personalizovana podešavanja uređaja za korisnike koji upotrebljavaju svoj korisnički profil i funkciju omiljenih prečica za brzi pristup zadacima koji se ponavljaju.

3. JEDNOSTAVAN INTERFEJS

Istražite besprekoran i intuitivan interfejs, koji završnu obradu u optici čini jednostavnom i efikasnom za korisnike sa različitim nivoima stručnosti.

DA LI STE ZNALI?

Zahvaljujući uređaju TCBTM 800, možete imati koristi od velike i redovno ažurirane baze podataka okvira, uključujući datoteke oblika OMA.

3. NADAHNITE KUPCA JEDINSTVENIM PERSONALIZOVANIM STILOVIMA NAOČARA6

UREĐAJEM ES™ 800 I NJEGOVOM WEB APLIKACIJOM M’EYE CUSTOM™ NAPRAVITE ISKORAK U PRILAGOĐAVANJU SOČIVA.

m’eye
CUSTOMTM

Uključite kupce interaktivnim iskustvom kupovine, dopuštajući im da vizualizuju različite personalizacije sočiva i poboljšaju svoju povezanost sa proizvodom.

M’EYE SIGNTM

Ugravirajte na svoja sočiva nešto svojstveno vama zahvaljujući biblioteci od 400 ikona i 20 opcija fontova, prikladno kategorizovanih u uređaju TCB™ 800 kako biste odabrali sa lakoćom.

M’EYE SHAPETM

Izrazite svoj jedinstveni stil prilagođavanjem oblika sočiva sa sto integrisanih opcija dizajna, kategorizovanih u 3 teme: klasičnu, originalnu i modernu.

M’EYE CLIPTM

Poboljšajte svestranost naočara dodavanjem magnetnih sočiva ili clip-on koja sadrže potpuno polarizovanu zaštitu od sunca

Filtriranje plavog svetla
Pasivna 3D tehnologija za filmove i televiziju
Optimizovana sočiva za čitanje sitnih slova i za pisanje
M’Eye ClipTM upotrebljava tehnologiju Chemistrie.

 

M’EYE DIAMONDTM 7

Blistajte poput dijamanta. Ukrasite svoja sočiva odabirom iz niza od 20 dizajna sa kristalčićima i kombinujte ih sa deset različitih boja.

 

4. OPTIMIZUJTE PRECIZNOST OSE

ESTM 800

UZ KONTROLU SILA SEČENJA U STVARNOM VREMENU, CIKLUS GRUBE OBRADE AUTOMATSKI SE PRILAGOĐAVA KRIVAMA SOČIVA DO BAZE 10.

To će mu dati bolju otpornost i izbeći ćete rizik od loma. Položaj ivice sočiva i dubina udubine sočiva optimizovani su za sigurnu montažu bez nepotrebnog opterećenja sočiva.

ESTM 800M

POBOLJŠAJTE SVOJU IZVEDBU UZ APSOLUTNU KONTROLU OSE8 UREĐAJEM ES™ 800M, ZAHVALJUJUĆI HIBRIDNOJ TEHNOLOGIJI FREZIRANJA I BRUŠENJA9

TEHNOLOGIJA DVOSTRUKOG BRUŠENJA

Savladajte vrlo klizava hidrofobna ili osetljiva sočiva i sprečite rizik od odstupanja ose.

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVA10

Smanjite otpad i neželjene mirise uz tehnologiju suvog sečenja, bez vode.

 

  1. EssilorLuxottica_DEU_2022 sprovedena 2022.
  2. Prema internoj marketinškoj analizi sprovedenoj u aprilu 2023. o vrhunskim proizvodima dostupnim na tržištu. Izveštaj o tržištu Global Lens Edger izradila kompanija QYResearch u novembru 2019.
  3. Interna studija PQV-a sprovedena 2023. - poboljšanja su prikazana u poređenju između sistema završne obrade ESM 800 i Mr Blue 2.0, za okvir sa ivicom bez zakošenja ili poliranja.
  4. Izazovne naočare zahtevaju specifične parametre kao što su visoke bazne krive i specifični profili ivica sočiva, te daju mogućnosti prilagođavanja kao što su graviranje sočiva, jedinstveni oblici, clip-on i kristalčići.
  5. Kompanija Essilor Instruments pridaje najveću važnost razvoju inovacija i zaštiti takvih inovacija odgovarajućom prijavom patenta.
  6. Jedinstveni stilovi naočara mogući su zahvaljujući mogućnostima prilagođavanja kao što su graviranje sočiva, kreativni oblici, clip-on i umetanje kristalčića.
  7. Funkcija M’Eye Diamond uskoro je dostupna.
  8. Kompanija Essilor Instruments pridaje najveću važnost razvoju inovacija i zaštiti takvih inovacija odgovarajućom prijavom patenta.
  9. Na uređaju ES™ 800M dostupna je funkcija freziranja.
  10. Interna analiza potrošnje vode sprovedena 2023. godine.

Više informacija možete dobiti od kompanije Essilor

Srđan Radivojev
T: +381 63 475 724
[email protected]

Ovaj tekst je deo portala OnlineOptika, koji pored stručnih tekstova sadrži i aplikaciju koja pomaže vođenju optičarske radnje. Više o portalu i aplikaciji možete da pročitate ovde, a ukoliko želite da isprobate ovo jedinstveno rešenje pišite nam [email protected]

Za pristup svim tekstovima na portalu neophodno je da se logujete na portal. Pristupne parametre možete da dobijete potpuno BESPLATNO. Potrebno je samo da nam na [email protected] pošaljete zahtev sa nazivom i adresom optike. Zahtev treba da bude poslat sa e-mail adrese optike.