ES 700

Mašina za brušenje dioptrijskih sočiva

Krajem prošle godine smo najavili dve nove mašine od kompanije Essilor. Na prezentaciji održanoj u aprilu tekuće godine optičari iz Srbije su uživo mogli da vide nove proizvode i da se raspitaju o komercijalnim uslovima

Tim OnlineOptike je takođe bio prisutan i bio impresioniran viđenim. U tekstu koji sledi želimo da vam pružimo detaljnije informacije o mašini ESTM 700. Iako možda nije najbolje poređenje ona dolazi kao naslednik mašine Mr Orange. 

 

DECENIJE IZRADE I POVERENJA U ZAVRŠNU OBRADU

Kompanija Essilor Instruments je pionir u industriji završne obrade, na usluzi stručnjacima za vid od 1954. Uz decenije stručnosti u brušenju i ugradnji, obogaćene veštinama izradom sočiva i rukovanjem okvirima, kompanija Essilor Instruments je posvećena najmodernijim istraživanjima i inovacijama, što je čini kredibilnim i postojanim brendom u industriji.

Essilor Instruments postavlja standarde u završnim obradama, kvalitetu i usluzi stručnjacima za vid u celom svetu kroz svoje široke svetske mreže tehničkih stručnjaka.

ESTM 700

Kompaktan i lak za korišćenje sistem za završnu obradu je dostupan, a sastoji se od ESTM 700 mašina za brušenje i TCBTM 800 , automatskog skenera- centrirke-blokera (TCB). To je savršeno rešenje za postizanje preciznosti s lakoćom.

ESTM 700M

Hibridna verzija ESTM 700M, sa dual tehnologijom koja kombinuje glodanje i brušenje, sposobna je da bez bojazni obradi hidrofobna ili delikatna sočiva i smanjuje miris kod materijala srednjeg i manjeg indeksa, smanjuje prašinu nastalu brušenjem, kao i potrošnju vode.

Uključuje najsavremenije tehnologije kompanije Essilor Instruments, omogućavajući brzo i tačno brušenje sočiva za sve okvire, uključujući zahtevne naočare.

 

 

1. POSTIGNITE BRZU TAČNOST ZA SVE OKVIRE, UKLJUČUJUĆI ZAHTEVNE1 NAOČARE

1. SAVRŠENO SKENIRANJE I CENTRIRANJE

Automatsko centriranje i blokiranje radi preciznih i tačnih rezultata centriranja, uključujući zakrivljene okvire. Nezavisno od označavanja sočiva i veštine korisnika, TCB 800 automatski usklađuje putanju baze okvira i prilagođava podatke o centriranju na osnovu 3D parametara okvira. Uključuje režim za blokiranje optičkog centra, što je korisno za sprečavanje okretanja ose kod sočiva sa visokim stepenom miopije ili prizmatičnih sočiva, kao i uređaj za pozicioniranje podloge koji pomaže korisnicima da pravilno pozicioniraju podlogu kod brušenja.

2. FIT 4 FRAME 2.0 TEHNOLOGIJA2

Ostvaruje idealno pristajanje sočiva bez ikakvog kompromisa u pogledu estetike za sve okvire i završne obrade. Odrađuje različite vrste fazeta. Podešava različite veličine fazeta, uključujući i stepenaste fazete nagnute prema napred ili nazad. Modifikacija oblika, dostupna u 8 različitih tačaka perimetra oblika za izuzetno pedantno prilagođavanje.

3. TEHNOLOGIJA BAZNE ZAKRIVLJENOSTI2

Izbegnite rizik od lomljenja sočiva do baze 10 za zakrivljene okvire sa samopodešavajućim procesom koji kombinuje ciklus grube obrade koja se automatski prilagođava bazi sočiva. Optimizujte postavljanje fazete i dubine fazete za sigurnu ugradnju bez nepotrebnog pritiska na sočivo.

 

OPTIMIZUJTE PROCES RADA I POVEĆAJTE PRODUKTIVNOST3

-20%
Vreme za centriranje i blokiranje se smanjuje do 20%.
-75%
Vreme optičkog skeniranja se smanjuje do 75% uključujući detekciju rupa za ramove na bušenje.
-19%
Vreme brušenja se smanjuje do 19% primenom ciklusa brze grube obrade (FRC).

 

2. UĐITE U NOVU ERU UGRADNJE, INTUITIVNU I JEDNOSTAVNU ZA KORISNIKE

1. PERSONALIZOVANA INTERAKCIJA

Prilagođeno korisničko iskustvo za svakog korisnika kroz sačuvana željena podešavanja pomoću korisničkog profila. Brzi pristup često upotrebljavanim poslovima putem obeleženih omiljenih poslova.

2. JEDNOSTAVNO POKRETANJE INTERFEJSA

Intuitivni interfejs za pojednostavljene operacije. Procesi rada koji se mogu delegirati svim operaterima različitih nivoa stručnosti.

 

 

DA LI STE ZNALI?

Zahvaljujući TCBTM 800, možete koristiti veliku i redovno ažuriranu biblioteku sa kolekcijom okvira, uključujući OMA fajlove oblika

3. ELEGANTAN I KOMPAKTAN DIZAJN

Elegantna moderna silueta sa materijalima visokog kvaliteta. Zgodan displej sa ekranom osetljivim na dodir od 10 inči (25,4 cm). Ugodno iskustvo navigacije sa 3D prikazima koji prikazuju svaki detalj.

 

 

 

3 OPTIMIZUJTE PRECIZNOST OSE

ESTM 700 

UZ KONTROLU SILA BRUŠENJA U REALNOM VREMENU, CIKLUS GRUBE OBRADE SE AUTOMATSKI PRILAGOĐAVA SOČIVIMA DO BAZE 10

Davanje veće snage i izbegavanje rizika od lomljenja. Postavljanje fazete i dubine fazete su optimizovani za bezbednu montažu bez nepotrebnog pritiska na sočiva.

 

 

ESTM 700M

POBOLJŠAJTE SVOJU IZVEDBU UZ APSOLUTNU KONTROLU OSE4 SA ESTM 700 M, ZAHVALJUJUĆI HIBRIDNOJ TEHNOLOGIJI GLODANJA I BRUŠENJA5

 

TEHNOLOGIJA DVOSTRUKOG BRUŠENJA

Osigurava bezbedno brušenje za veoma klizava hidrofobna ili osetljiva sočiva. Sprečava rizike odstupanja ose i brusi sva sočiva uz savršeno kontrolisan rezultat.

EKOLOŠKA TEHNOLOGIJA SUVOG REZANJA6

Smanjite otpad i neželjene mirise pomoću tehnologije suvog rezanja

 

  1. Zahtevne naočare zahtevaju specifične parametre kao što su krivine sa visokim osnovama i specifične profile kosina.
  2. Essilor Instruments pridaje najveći značaj razvoju inovacije i zaštiti takve inovacije uz odgovarajuću prijavu patenta.
  3. Interna PQV studija sprovedena 2023. – Poboljšanja su prikazana u poređenju ESTM 700 i Mr Orange sistema za završnu obradu, kod okvira sa ivicama bez iskošenja ili poliranja.
  4. Essilor Instruments pridaje najveći značaj razvoju inovacije i zaštiti takve inovacije uz odgovarajuću prijavu patenta
  5. Glodanje je dostupno na ESTM 700M
  6. Interna analiza potrošnje vode obavljena 2023. godine u poređenju sa Mr Blue™ 2.0.

 

 

Više informacija možete dobiti od kompanije Essilor

Srđan Radivojev
T: +381 63 475 724
[email protected]

Ovaj tekst je deo portala OnlineOptika, koji pored stručnih tekstova sadrži i aplikaciju koja pomaže vođenju optičarske radnje. Više o portalu i aplikaciji možete da pročitate ovde, a ukoliko želite da isprobate ovo jedinstveno rešenje pišite nam [email protected]

Za pristup svim tekstovima na portalu neophodno je da se logujete na portal. Pristupne parametre možete da dobijete potpuno BESPLATNO. Potrebno je samo da nam na [email protected] pošaljete zahtev sa nazivom i adresom optike. Zahtev treba da bude poslat sa e-mail adrese optike.