Briot Couture

Briot Couture bloker je prvi na tržištu koji je imao mogućnost snimanja vrlo personalizovanih i nepravilnih formi, a brusilica to reprodukuje kombinacijom alata, a i dalje je trenutno jedini proizvod koji ima 3D simulaciju okvira i dioptrije koja bi trebala da se ugradi, te vezu preko interneta da se na tabletu u prodajnom prostoru prikaže klijentu ta 3D simulacija okvira, koji je mušterija odabrala i dioptrijskog stakla koje bi trebalo da se ugradi. Poenta svega je da se demonstrira kako izgleda staklo različitih indeksa, prečnika itd kad bi se ugradilo u konkretan okvir. Takođe i Briot Couture i Attitude 3 imaju kolor topografsku analizu progresiva, da možemo da uporedimo levo i desno progresivno staklo i širine kanala i savršeno ih centriramo spram pacijenta.

 

Pre nego što krenemo u opis ovog jedinstvenog proizvode voleli bi u par rečenica da vam predstavimo Briot. Briot  je izumitelj poluautomata, pa zatim automata i onda i skanform sistema skenera koji ocrtava okvir i digitalizuje ga da se forma ne brusi preko šablona nego preko digitalizovane slike. Takođe je Briot bio prvi sa mašinom koja proračunava debljinu stakla i nudi proračunatu estetsku fazetu koja ukrštajući zakrivljenost okvira, debljine i pozicije fazete na okviru nudi estetsku automatsku fazetu da se staklo idealno ugradi. 

Briot je bio prvi sa slavnim proizvodom Accura koji se pojavio 1996 godine da u jednom aparatu ima i skener okvira, i centrirku stakala i brušenje u veoma moćnoj a kompaktnoj mašini, koja je zauzimala otprilike 70x65 cm radnog prostora. a u sebi imala i urezivanje CR stakala pa kasnije i bušenje.
 
Briot je sada potpuni vlasnik i nemačke firme Weco i proizvodi su u bazi isti ali postoji i Weco linija za one koji su taj brend voleli. Briot /Weco je deo Visionix korporacije koja poseduje i još nekoliko drugih brendova u domenu oftalmologije. 

 

Kreirajte prikaz gotovog posla pre porudžbe stakala i postignite totalnu preciznost

Briot Couture: veoma intuitivan komplet aparata za obradu koji odgovara svakoj modernoj optici današnjice. Briot Couture poseduje prvi i jedinstven sistem virtuelnog prikaza okvira i stakla u 3D tehnologiji koji znatno pojednostavljuje izradu svakom optičaru.

Koristeći razne parametre okvira i stakla za ugradnju uz 3D virtualni simulator, korisnik može da prikaže kako će staklo za ugradnju izgledati u izabranom okviru pre početka ugradnje ili čak i porudžbine stakla. Jednom kada su svi parametri uneti TrueFit Bevel sistem predlaže najbolju putanju i poziciju fazete kao i debljinu i širinu fazete da bi se staklo ugradilo u okvir sa što manje napregnutosti i na okvir i na staklo. 3D prikaz takođe prikazuje koja bi vrsta stakla (prečnik, indeks, baza itd) bila najidealnija za ugradnju. Nakon toga TMS sistem kontrole obrtnog momenta pri brušenju stakla optimizuje ciklus brušenja smanjujući rizik okretanja stakla na minimum.

 

PRECIZNOST SA STILOM

IDEALNO CENTRIRANA STAKLA

Wavefront tehnologija koju je izmislila i razvila partnerska firma Visionix omogućava prikaz realnog dizajna i sastava stakla kao i savršeno precizno centriranje istog u odnosu na zadate mere krajnjeg korinika završenih naočara, bilo da je reč o monofokalnom ili multifokalnom staklu.

 

POTPUNO 3D SKENIRANJE I ZA NAJZAKRIVLJENIJE OKVIRE

Briot Couture poseduje jedini skener na tržistu koji ima mogućnost da kreira 3D model skeniranog okvira, uključujući debljinu, oblik i poziciju fazete okvira. Sada ste u mogućnosti da ponudite i najkreativnije dizajne okvira svojim klijentima uz totalnu preciznost pri izradi-

 

RAD BEZ KRIVLJENJA OKVIRA

Nema više potrebe da ispravljate zakrivljene okvire kako bi u njih mogli lakše da ugradite stakla. Briot Couture pamti sve parametre vezano za okvir kako bi se postigao vizualni komfor korisniku bez ikakvih kompromisa.

IZABERITE BAZNU KRIVINU STAKLA PRE PORUDŽBINE

Obično je nezgodno izabrati baznu krivinu stakla sa klijentom pre poručivanja stakla. jer ne znate kako će se staklo uklopiti sa izabranim okvirom. Ali uz Briot Couture 3D virtualni prikaz to je sad veoma lako. Zajedno sa vašim klijentom imate mogućnost da izaberete baznu krivinu i indeks stakla i odlučite šta je za klijenta najbolje, što je jedinstvena mogućnost Briot Couture kompleta na celom tržištu.

 

VISOKA MODA NA DODIR PRSTA

KOMPLIKOVANE UGRADNJE BEZ DORADE

Koristeći jedinstvenu TrueFit tehnologiju, Briot Couture uzima u obzir zakrivljenost stakla i okvira kako bi optimizovala putanju i poziciju fazete. Rezultat toga je savršen balans između kvalitetno i bezbedno ugrađenog stakla i estetskog izgleda kompletnih naočara. Stakla su veoma precizno obrađena i pronalaze svoje mesto u okviru bez ikakvog forsiranja istog. Možete takođe raditi ugradnju drvenih okvira bez rizika pucanja i oštećivanja stakla i okvira.

 

POTPUNA KONTROLA BRUŠENJA I SA NAJKOMPLIKOVANIJIM OBLICIMA

Uz 3D virtualni prikaz vidi se veoma precizno kako staklo treba da bude ugrađeno u okvir i ukoliko želite možete izvršiti izmene pozicija i zakrivljenosti fazete bez ikakve štete na staklu koje svakako još nije ni obrađeno. Uz sve to Briot Couture na aparatu za brušenje stakla nudi još i kosu fazetu koja dodatno olakšava ugradnju velikih dioptrija u sve tipove okvira.

IZBEGNITE PROKLIZAVANJE I OKRETANJE STAKALA SA HIDROFOB SLOJEVIMA

Kao i Briot Attitude, nova Briot Couture na inteligentan način adaptira ciklus brušenja stakla u odnosu na njegovu debljinu i vrstu materijala u pitanju. Ali na sve to smo dodali i još jednu veoma bitnu inovaciju. Novi senzori i poboljšan softver sada kontrolišu brušenje na način da je pritisak stakla na šajbe konstantan tako da dok se proces brušenja ubrzava rizik okretanja ili proklizavanja stakla gotovo da ne postoji ni pri obradi stakala sa najzahtevnijim hidrofob slojevima.

 

BRŽA PROIZVODNJA JEDNAKO VIŠE VREMENA S KLIJENTIMA

Novine koje nudi Briot Couture vam pomažu da provodite znatno manje vremena u radionici sa izradom naočara a više vremena možete da posvetite vašim klijentima koji računaju na vas. U odnosu na ostale proizvode na tržistu proračun je da se može uštedeti bar jedan sat dnevno u izradi naočara a to je dragoceno vreme koje možete posvetiti svojim klijentima.

 

 

DUPLI EKRAN: 3D PRIKAZ NUDI KLIJENTU JEDINSTVENO ISKUSTVO*

Ponudite klijentima više kontrole u odabiru idealnih naočara uz Briot Couture koristeći tablet u prodajnom delu vaše optike koji na daljinu upravlja vašim blokerom. Uz ovu jedinstvenu tehnologiju klijent može uz vašu pomoć bolje razumeti kako treba njegove naočare da izgledaju, a vi ga možete mnogo lakše i bolje savetovati koju vrstu stakla i koji indeks stakla da izabere. Moć Briot Couture kompleta dozvoljava klijentima da sami izbalansiraju svoje naočare izmedju kvaliteta vida i estetike kako bi bili potpuno srećni i zadovoljni.

*internet konekcija neophodna

 

 

 

Više informacija možete dobiti od kompanije Lux Optika. Reč je o porodičnoj firmi koja već skoro 40 godina sarađuje sa Briot-om kao svojevremeni ekskluzivni distributer za tadašnju SFRJ a sada kao regionalni ekskluzivni distributer.

Lux Optika doo
Frederik Uvalić - direktor
T: +381 63 333 153 (mob. Viber i Whatsapp)
[email protected]
fb: @briot.by.luxoptika (BRIOT Oprema za Optike)

 


Ovaj tekst je deo portala OnlineOptika, koji pored stručnih tekstova sadrži i aplikaciju koja pomaže vođenju optičarske radnje. Više o portalu i aplikaciji možete da pročitate ovde, a ukoliko želite da isprobate ovo jedinstveno rešenje pišite nam [email protected]

Za pristup svim tekstovima na portalu neophodno je da se logujete na portal. Pristupne parametre možete da dobijete potpuno BESPLATNO. Potrebno je samo da nam na [email protected] pošaljete zahtev sa nazivom i adresom optike. Zahtev treba da bude poslat sa e-mail adrese optike.